OSM za GARMIN GPS uređaje

Već smo pisali o našem radu na sveobuhvatnom ažuriranju online mapa (OSM i Google Maps), naročito kada je u pitanju sjeveroistočni region Crne Gore, a sada idemo još jedan korak dalje. Pripremili smo mape za GARMIN GPS uređaje bazirane na našem mapiranju i podacima iz OSM baze podataka koje su, za razliku od mapa koje dobijete uz GARMIN uređaj, prepune informacija i sa njima je veliko zadovoljstvo istraživati region koji mi ovim aktivnostima pokrivamo.

Pripremljene su dvije vrste mapa koje možete preuzeti sa našeg sajta:

OSM GENERIC ROUTABLE (17.12.2017.)
ROUTABLE BICYCLE (17.12.2017.)

OSM GENERIC ROUTABLE (13.03.2017.)
ROUTABLE BICYCLE (13.03.2017.)

O načinu instalacije .img fajlova na vaš uređaj ima dosta tekstova širom interneta, ali je u većini slučajeva dovoljno iskopirati fajl u root direktorijum uređaja ili u Garmin folder na SD kartici. Noviji Garmin uređaji dozvoljavaju instalaciju više mapa, različitog imena fajla.

Izgled Osm Generic Routable mapa

Izgled Osm Routable Bicycle mapa
(sadrže sve biciklističke rute u Crnoj Gori)

Izgled standardnih Garmin mapa koje dolaze uz uređaj

Primjetna je ogromna razlika u količini informacija te je stoga preporuka svakom vlasniku nekog od Garmin GPS uređaja, bilo da je iz regiona ili je u turističkoj posjeti našem regionu, da ponuđene mape neizostavno instalira na svoj GPS kako bi imao što kvalitetniju orijentaciju na terenu.

Mi ćemo ovdje poslije svih naših većih ažuriranja OSM dodavati svježe fajlove, a OSM zajednica iz Hrvatske na dnevnoj bazi radi ekstrakte podataka za čitav region odakle takođe možete preuzeti kreirane mape za vaš uređaj.

Garmin mape:
http://data.osm-hr.org/garmin/
OSMand mape:
http://data.osm-hr.org/osmand/

Jedan komentar na članku “OSM za GARMIN GPS uređaje”

Ostavite komentar