Mušičarenje u Bijelom Polju

Bijelo Polje već svojim imenom govori o ljepoti i bogatstvu ovog područja: bujne doline Lima, drugih rječica i rijeka, ljekovitih izvora, cvjetnih livada i gustih šuma. Dio prirodnih dragocjenosti u okruženju je i Đalovića klisura. U opštini Bijelo Polje su proglašena tri fly fishing revira i to na rijekama: Lim, Ljuboviđa, Bistrica. U revirima je dozvoljen ribolov svih vrsta riba samo priborom za mušičarenje na 1 mušicu po sistemu uhvati i pusti, uz posebne dozvole.

Zone:

Lim: fly fishing revir je u dužini od 2km, od Gubavačkog mosta (pored ušća Bistrice u Lim) do Gošinog mosta. Rijeka Lim je bogata ribom i to salmonidnim vrstama (lipljen, pastrmka, mladica) i ciprinidnim vrstama (skobalj, mrena, klen, plotica).

Ljuboviđa: Fly fishig revir na ovoj rijeci se prostire u ukupnoj dužini od 1km i to 500 m uzvodno od Etno sela „Vuković“ i 500 m nizvodno od Etno Sela „Vuković“. Ovaj revir je od Bijelog Polja udaljen oko 12km. Bogat je salmonidnim vrstama riba (lipljen, mladica, a posebno pastrmka). U Ljuboviđu se ulivaju Ravnorečka Bistrica, Lepšnica, Zekića rijeka, Lještanica, Vranštica koje su prirodna staništa i mrestilišta autohtone potočne pastrmke.

Bistrica: fly fishing revir je od mosta Lozna Luka do ušća Bistrice u Lim u dužini oko 2km. Ovaj revir je od Bijelog Polja udaljen oko 7 km. Bistrica je bogata salmonidnim vrstama riba lipljen, pastrmka, mladica. Bistrica je ravničarska rijeka u dužini od 10 km, a većim dijelom ide kanjonom Đalovića klisure u dužini od 15 km sa velikim brojem brzaka, virova i kaskada pa je pravi raj za mušičarski ribolov. [1]

Atrakcija:

Zbog idealnih uslova i kvaliteta vode, u Limu su lovljeni veoma krupni primjerci mladice, pastrmke, lipljena, mrene, klena i skobalja.

  1. Ovi reviri su poribljeni, uređeni i označeni u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije, sredstvima Austrijske razvojne agencije. []

Ostavite komentar

PEDALAJ.ME