Raj za ljubitelje aktivnog odmora

Osim prelijepih prirodnih bisera, koji su po mnogima jedinstveni u Evropi, ali i sve više uređenih i markiranih planinarskih i biciklističkih staza, plavska i gusinjska opština mogu profitirati i na altenativnoj turističkoj ponudi. Svakako da predstavlja veliki izazov mogućnost da se pozicioniramo kao poželjna destinacija za ljubitelje aktivnog odmora – kaže direktor Turističke organizacije Plava Huso Brdakić.

Alternativna turistička ponuda u plavsko-gusinjskom kraju: Raj za ljubitelje aktivnog odmora Koliko je veliko to tržište, pokazuje podatak da je samo u zemljama Zapadne Evrope za ovakve vidove rekreacije zainteresovano više od 30 miliona ljudi.

– Ljudi koji u toku odmora uživaju vozeći bicikl, pješačeći i planinareći važe za turiste veće platežne moći, jer u prosjeku troše od 50 do100 eura dnevno. U Plavu i Gusinju imamo smještaj za sve koji vole planinarenje i planinski biciklizam. Praktično, svi objekti prilagođeni su zahtjevima tržišta – hoteli, privatni smještaj, eko-kućice, katuni, planinarski domovi i drugi sadržaji. Zato je ovih dana veliki broj turista iz inostranstva koji ovdje koriste sve te mogućnosti za aktivni odmor – naglašava Brdakić.

U TO Plava pokrenuli su aktivnosti da, u saradnji sa Fondacijom „Gusinje“ iz Njujorka, na sajmu planinskog turizma koji se u tom gradu održava svake godine u decembru, predstave svoju ponudu.

– Obezbijedićemo i grafički prikaz svih planinskih staza na Prokletijama, kao i puteva za planinski biciklizam. Uradićemo i panoramske mape za internet, koje će predstaviti prirodne bisere ovog kraja. Vjerujemo da ćemo na sajmu u Njujorku uspjeti da zainteresujemo zaljubljenike u ovaj vid turizma i na taj način promovišemo prirodna bogatstva ovog kraja i naše države – kazao je Brdakić.

R.Gruda
www.pobjeda.me

PLAVSKO-GUSINJSKE BICIKLISTIČKE STAZE

Ostavite komentar