Trka u čast Kralja Petra I. Karađorđevića

Na otvaranju biciklističke sezone u Srbiji Prvim Kupom Srbije u Ribarskoj Banji kod Kručevca, i ako nekompletni, crnogorski biciklisti su postigli uspjeh vrijedan pažnje. Osam crnogorskih reprezentativaca, od kojih dva u dresu beogradskog „PARTIZANA“  Bjelopoljac Emir Ramović i Nikšićanin Miloš Nikčević, osvojili su čak 7 medalja od kojih 2 zlatna, tri srebrena i 2 bronzana odličja.

Da je Demiru Muliću, članu bjelopoljskog „Ciclomonta“ uspjelo da, pored zlatne medalje u Kategoriji „Under23“ pobjedi i u konkurenciji „Elite“ uspjeh bi bio potpun, a malo je nedostajalo, jer mu je u odlučujucim trenucima zakazao bicikl.

Bicikli su bili problem i Junioru Bobanu Despotoviću koji je na I Kupu Crne Gore nedavno održanom na Sutormanu ostvario ubjedljivu pobjedu i njegovoj sestri Nikolini Despotović, trećeplasiranoj sa Balkanskog šampionata koja je sa ovih takmičenja donosila, uglavnom, zlatne, ili srebrene medalje.

Oni su,  ovoga puta,  zbog nedostatka takmičarskih bicikla, morali da ostanu  u Nikšiću, a bilo bi lijepo da je kompletni crnogorski tim i u juniorskoj konkurenciji ostvario dvostruku pobjedu i još 2 zlatne medalje, što se, realno, moglo očekivati.

Ljudi iz Biciklističkog saveza Srbije sa godišnjim Budžetom od 270.000 EURA bio je u prilici da priznaju talenat i želju za uspjehom crnogorskih reprezentativaca čija je ambicija da se na u 2014. i 2015. godini oprobaju na svim takmičenjima iz okruženja  u klasi u kojoj se osvajaju olimpijski bodovi sa krajnjim ciljem da ispune olimpijsku normu za učesće na Olimpijadi 2016. godine.

Izvor: bikemagazin.info

Ostavite komentar