Događaj „Sela za zdrav život“ u Avanturističkom centru Mojan

Mladi iz urbanih sredina ubrzano gube svaki kontakt sa ruralnim zonama, selom i tradicionalnim nasljeđem. Takođe, moderan način života odlikuju brojne aktivnosti koje nisu u skladu sa zdravim stilovima života. Upravo zato, sredinom avgusta mjeseca ove godine, održaće se manifestacija koja ima za cilj da okupi mlade, koji će se kroz dvodnevni boravak u selu Japan družiti sa seoskim domaćinstvima i upoznati se sa seoskim načinom života, a kroz sportske aktivnosti, kao što su biciklizam, planinarenje, mušičaranje i jahanje konja, upoznaće se ujedno i sa prirodnim ljepotama Komova i uopšte benefitima koje po zdravlje i pravilan psihofizički razvoj pruža redovan boravak u prirodi.

Na meniju će biti isključivo zdrava hrana proizvedena u selu pripremljena po tradicionalnoj recepturi, a čitav ovaj događaj biće lijepa prilika da se u turističkom smislu promovišu selo Japan, Avanturistički centar Mojan i planina Komovi.

Organizator ove manifestacije je „Outdoor Club Northern Way“ iz Berana.

Organizaciju “Villages for healthy lifestyles”  je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja” finansiran od strane Evropske Unije.

Ostavite komentar