Lubnice: Seosko domaćinstvo – Kuća Kljajića

Oni su mladi, vrijedni, uvijek nasmijani, i imaju četvoro djece. Njihov elan je zarazan, i sasvim prirodno poželite da im se odmah pridružite u branju malina, pravljenju košnica, cijeđenju sokova…

Njihova porodična kuća stara preko stotinu godina, zaštićena brdom Stubica, mali je etnografski muzej. Sve je tu, od kolijevke, preko drvenog posuđa i kalupa za pravljenje opanaka, do simbola 20. vijeka. Osim lijepog pogleda, na rijeku Jelovicu i planine, kuća pruža potpuni doživljaj drevnog načina života u planinskom selu. Upravo za ovaj projekat „Agro turizam“ – obezbjeđenje smještaja za eko turiste u autentičnoj seoskoj kući” dobili su Kljajići prvu nagradu Fonda braće Rokfeler na Forumu zelenih ideja na Zapadnom Balkanu.

Pčelarstvo je porodična tradicija koja se njeguje generacijama, pa su u posao već uključena i djeca. Uostalom, kao i u sve druge poslove na imanju. Milan i Maja proizvode vrhunski organski med, med sa voćem, medovinu i rakije od meda. Jednako ozbiljno bave se i voćem i povrćem, pa viškove svojih proizvoda prodaju bez problema – najviše malinu, šargarepu, krompir. Neumorna Maja otkriće vam nesebično svoje recepte za sokove i salate, za zdrav život.

Osvojiće vas zauvijek Majina vedra energija. Kao da iz ove žene-matice isijava beskrajna, autentična ljepota i snaga Lubnica, čarobnog, posebnog mjesta posebnih ljudi.

Selo Lubnice, Berane
+382 69 738 692

+382 69 537 601
Booking

Biciklističke staze koje prolaze pored smještaja:

Vrhunska biciklistička staza 3 – Čarobni istok
Beranske biciklističke rute


Waypoint

Jedan komentar na članku “Lubnice: Seosko domaćinstvo – Kuća Kljajića”

Ostavite komentar