Slobodno penjanje u Kolašinu

Biočinovići

Širina 42 ° 50’13 .18 “ Н
Dužina 19 ° 34’2 .31 “ Е

Preporuka: Dosta šume oko penjališta, izvor, raznovrsni smjerovi, pogodni i za početnike i za napredne penjače.

U Kolašinu postoje idealni tereni za free climbing. Stijena u mjestu Biočinovići ima tri sektora visine od 10 do 30 metara, od kojih je prvi blizu puta, a do drugog i trećeg treba malo pješačiti kroz šumu. Odlično opremljeno penjalište u Biočinovićima, čijih je 30 smjerova godinama bilo za mnoge i mjesto premijernog uspinjanja, suočavanja sa strahom i otkrićima svojih i fizičkih i duhovnih snaga i mogućnosti, sada je nadograđeno trideset i jednim novim smjerom. Bjelasica, njeni izvori i šume, ljepota, savršen je, tihi i podsticajni ambijent za penjače.

Kako doći?

Kolašin je udaljen oko 70 km od Podgorice, prema sjeveru. Kod mosta na Tari, potrebno je skrenuti desno i ući u grad i dalje ispratiti putokaze koji vode prema skijalištu Jezerine. Nakon 3 km od grada, posle zadnjih kuća, sa lijeve strane nalazi se drveni most preko planinske riječice, dalje stazom, pored izvora pitke i hladne vode, 1 min. do prvog sektora. Stazom do drugog i trećeg sektora ima pet minuta hoda.

Smještaj

Osim nekoliko dobrih hotela, u Kolašinu je veliki broj privatnih apartmana i soba. U restoranima svakako treba probati lokalne specijalitete koji su brend ovog kraja:
kačamak i lisnati sir.

Lista smjerova

KOLAŠIN TABLA 1 JPG

PEDALAJ.ME