Planinski biciklizam u Crnoj Gori primamljiv za Čehe

Na jednom je od najbitnijih centralnoevropskih sajmova turizma koji se  održao u Pragu od 7. do 10. februara učestvovalo je 50 zemalja sa oko 800 izlagača, a među njima je bila i turistička organizacija Pljevalja.

Oni su objedinjenu turističku ponudu durmitorske regije predstavili sa lokalnim  turističkim  organizacijama  Mojkovca, Plužina i Žabljaka. Njihov nastup omogućen je uz program podrške razvoja turizma na sjeveru koji sprovodi USAID kroz program CHF-a. Direktor TO Pljevlja, Dragiša Sokić, rekao nam je da je ovo prvo predstavljanje ove opštine van regiona.

Česi važe za iskusne putnike koji su posebno zainteresovani za prirodu i aktivan odmor. Intersuje ih planinski, eko turizam, avanturistički  turizam (rafting, biciklizam, planinarenje) i dugo, a to je ono što mogu da pronađu kod nas, kazao je Sokić. Kroz Projekat Razvoj održivog biciklizma koji je Služba za evropske integracije i razvoj realizovala u okviru prekogranične saradnje Crne Gore i Srbije

Obilježeno je 11 ruta biciklističkih staza  ukupne dužine 270 kilometara na ruralnom području naše opštine i postavljena je signalizacija. Sokić ističe da bi se u cilju razvoja turističke ponude ove staze trebale dopuniti i drugim sadržajima. Direktor TO Pljevlja, Dragiša Sokić dodaje da će od 21. do 24, februara učestvovati i na Sajmu turizma u Beogradu, na zajedničkom štandu sa nacionalnom organizacijom.

Ostavite komentar