Andrijevica: Outdoor kamp Mojan

U Andrijevici je od 26.10.2016. godine do 30.10.2016. godine, u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Sportskog rekreativnog društva The Northern Way iz Berana, održan outdoor kamp koji je okupio 15 studenata sa Kosova i 15 studenata iz Crne Gore.  Kamp je imao za cilj promociju zdravih stilova života i predstavljanje budućeg Avanturističkog centra Mojan i turističkih potencijala i prirodnih ljepota podkomovlja i šire regije, a kao dio agende prekograničnog projekta „Revitalizacija lokalnih zajednica kroz razvoj turizma i rad sa mladima„.

Organizovana su predavanja, biciklističke i pješačke ture, fly-fishing obuka, upoznavanje sa florom regiona u botaničkoj bašti Velemun, kao i posjeta NP Prokletije. Uživalo se i u specijalitetima tipične domaće kuhinje koja su pripremila seoska domaćinstva iz sela Konjuhe kao i kuvari restorana Grlja iz Vusanja.

Skup je otvorio menadžer opštine Andrijevica gospodin Miodrag Ivanović koji je uzeo učešće i u sportskim aktivnostima a menadžment i osoblje hotela Komovi, gdje su učesnici kampa bili smješteni, kao i građani Andrijevice pokazali su pravi evropski duh čime su doprinijeli da ovaj događaj protekne u veseloj i prijateljskoj atmosferi.

Sljedeća aktivnost je zimski promotivni skup u Avanturističkom centru Mojan gdje će se učesnici upoznati sa zimskim ambijentom podkomovlja i oprobati u turno skijanju i hodanju na krpljama.

2 komentara na članku “Andrijevica: Outdoor kamp Mojan”

Ostavite komentar