Igrališta za djecu

Sve je više ljudi koji naš region obilaze radi aktivnog odmora, radi boravka u prirodi, i u ruralnom području. A među njima ima i onih koji dolaze sa porodicom, i koji na svoje najmlađe članove žele da prenesu ljubav prema ovoj vrsti odmora. Za najmlađe, osim šetnje po planini, postoje i dječija igrališta u svim većim sredinama, ali smo za vas izdvojili neke manje lokacije koje su blizu planini, pa će zadovoljiti i roditelje i klince.

Selo Lubnice, Berane

U ovoj zoni ima nekoliko seoskih domaćinstava koja pružaju usluge smještaja i hrane, a ovo selo je idealno i za brojne pješačke i biciklističke ture na Bjelasici. U okviru školskog dvorišta u samom centru sela se nalazi opremljeno dječije igralište koje može da se koristi besplatno, a ko dođe ljeti vidjeće da je ovo pravo srce sela, i mjeste gdje se okupljaju ne samo djeca, već i njihovi roditelji i omladina koja ljeto provodi u Lubnicama.

Selo Bistrica, Bijelo Polje

I u Bistrici ima par seoskih domaćinstava kod kojih se možete smjestiti, kako biste natenane istražili cijelu ovu zonu koja je jako atraktivna. Tu je blizu Đalovića pećina, pravi speleološki dragulj, manastir Podvrh, različit od svih drugih manastira koje ste vidjeli, ali i rijeka Bistrica, njena pitoma dolina, kao i pješačke staze koje vas mogu odvesti do Peštera, brdima do Bijelog Polja, ili na vrhove oko sela odakle se pruža prelijep pogled. U okviru školskog dvorišta smješteno je igralište za djecu koje možete koristiti slobodno i besplatno.

Kolašin

Kolašin je grad koji je već jako poznat kao turistička destinacija i za zimski i za ljetnji turizam. U gradu osim najvećih i najboljih hotela u ovom regionu postoji i veliki broj privatnih smještaja, a u selu Lipovo i nekoliko domaćinstava u kojima se možete smjestiti. Iz Kolašina su lako dostupne 3 značajne planine – Bjelasica, Komovi i Sinjajevina. Ako se stacionirate u gradu, znajte da je pored same Tare nedavno napravljeno šetalište, a duž šetališta je postavljen mobilijar, među kojim se nalaze i razne sprave predviđene za najmlađe.

Ostavite komentar